štvrtok 12. apríla 2012

Čo všetko sme schopní vyhodiť.

Včera večer som sa prechádzal po večernej Devínskej. Nie je veľmi tmavá, lebo na každom roku svieti verejné osvetlenie. Ale o tom tento článok nie je, aj keď dobré osvetletie hrá istú rolu v tomto článku. Tento článok je o stojiskách pre kontajnere.
Stojisko väčšinou spoznáte podľa pofidérnej striešky, nejakého múriku, zákazom parkovania, charakteristickým zápachom, kontajnermi a "bordelom". Pre niekoho bordel, pre niekoho úžitočná vec.Vždy sa pri takomto "bordeli" zastavým a pokukám, čo ponúka. Treba zhodnotiť rýchlo, lebo verte tomu, či nie, nie ste jediný, čo ho chce.


Včera bol obzvlášť úspešný deň. Od kontajnerov sme zobrali krásny zánov
ný koberec( skoro ako nový) a jednu kvalitknú skrinku. Tákú sme vždy chceli. Ale tento úspech bol poznačený aj trápením. Keď sme mali plné ruky uvideli sme pri kontajneri hračky. Kamióny, angličáky a iné autíčka. Ale mali sme plné ruky vecí. Tak sme odniesli, čo sme mali a keď sme sa vrátili už tam neboli. Táto zrada nás poučila. Ber pokiaľ sa dá.

Byť moderným smetiarom, ako sa sám označujem, je dosť ťažké. Veľa obytných domov  či bytoviek si už v dnešných dňoch svoje stojiská strážia. Oplotia si ich a nemyslia na ostatných. Nehovoriac sa o zvyšujúcej konkurencii z dôvodu ekonomickej krízy. Nielenže sa menej vyhadzuje, ale aj viac ľudí robí podobnú prácu, čo my.


No ťažký to chlebík máme. Ale týmto článkom vás chcem posmeliť: Ak niečo vyhadzujete ( a nemyslím tým odpadky) : staré skrine, nábytok, súčiastky, rádia. Zavolajte mi: 0944 188 345. Pomôžte sebe aj druhým. A ak vám to nestačí, uvedomte si, že pomáhate aj prírode. Lebo všetky technologické postupy, čo používame dosiahli 3 zelené hviezdičky v hodnotení enviro.

Krátky zoznam vecí, čo sme za posledný čas nastrádali: skrinka na náradie, stolík, stoličky, pokrievky na hrnce, akvárium, latky, skrinky, a veľa ďalších drobností.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára