streda 9. mája 2012

Čo je to šťastie aneb všetko dobré sa ti raz vráti

Tento článok píšem smutný a nahnevaný so značnými depresívnymi sklonmi.
Dúfam, že sa bude páčiť.

Ono je to úžasné keď človek zažije ten pocit šťastia. Pocit úplného naplnenia, že všetko je teraz v poriadku. Určite áno, sú to pocity, ktoré človek zažíva často. Stáva sa to, keď vyhráte nejaký šport, keď zbalíte peknú babu, keď zažijete zážitok, ktorý bol pre Vás tak významný, že ho telo odmení endorfínmi. Tieto hormóny šťastia Vás dostanú do oblakov. No a keď ste v oblakoch, vždy príde niečo, čo Vás zhodí dole. A náraz je len tak bolestivý ako ste boli HIGH.

Svet okolo nás je zložený z protikladov, svetlo- tma, šťastie -nešťatie, láska- ľahostajnosť príkladov by sa našlo veľa. Jeden bez druhého by to boli len pojmy a väčšina z nich by ste nevedeli ohodnotiť. Vyzerá to tak, že aby ste pochopili jedno alebo druhé musíte spoznať obidva póly.
A takto si myslím, že to funguje. Spoznáte mega šťastie a o 5 minút ste pri poskakovaní niekomu vypichli oko paličkou na ktorej ste držali balón. Niekto by si povedal, že nehoda. Ja vravím nevyhnutnosť.



Tak aby som bol konkrétny, tak uvediem pár príkladov z môjho života.
Človek sa vytešuje, že išiel na skvelú akciu do Komárna. Fajnovo si to užije a odnáša si krásne spomienky. V tom príde policajt a zarazí, ťa ako prdy. Mne síce pokutu nedal ale dostal ju kamarát a fakt ma to nasralo a pokazilo deň. A teraz si poviete veď porušil zákon, ale o to tu teraz nejde. Išlo o to, že banda chalanov sa bavila a zrazu sme za svoje šťastie zaplatili daň.

Ste športovec? Vždy poteší výhra, je to tá najväčšia odmena, ktorú si môže športovec priať. A čo potom. Ostane Vám to navždy. Ale kde, príde zranenie, niekto lepší alebo Vás to prestane napĺňať či zostarnete. No a to nevravím o tom, že keď Vás niekto porazí a vy viete, že to môže byť inak.

Príroda to vyšperkovala tento stav rovnováhy až do dokonalosti. Máš rada jedlo najedz sa, poteš sa a vedz, že ťa čaká zaslúžený trest v podobe diabetu druhého typu. Či máte radi jar. Alergia je to najlepšie, čo Vám ju spríjemní.

Máte radi sex?
No tak ubezpečujem Vás, že na tomto si dala príroda sakra záležať, aby prišli aj nepríjemné chvíle. Ste šťastný, že máte niekoho pri sebe a môžete spolu zdielať asi najväčší stupeň intimity a nejak sa to pokazí. Buď zistíte, že to s kým ste boli je totálny krava/idiot a hanbíte sa, že čo ste spravili.. Alebo je tu kopec iných vecí ako ti to svet znepríjemní. Pohlavné choroby sú číslo jedna. A väčšina ľudí, čo sex mala nejakú prekonala. Či už len samotné svrbenie, filcky alebo čokoľvek ľahko prehliadnuteľné, až po mikózu, syfilis HIV, kvapavku. To nehovorím, že môžete splodiť detská a to už prestáva každá sranda.
AK sa Vám takéto veci vyhýbajú tak príde na rad morálka. Kresťanská viera sa dala dosť záležať na to, že skoro každý kto má sex a náhodou si ho užije, tak donúti Boha smútiť.



A čo takto si "pomôcť" k šťastiu. 
Alkohol, drogy, rokenroll. To všetko prináša len sklamania. Prvýkrat ste si zahúlili trávu a smiali ste sa ako blbý? Bude Vás srať, že ste si polovicu vecí nezapamätali. A už ste sa naučili ju húliť. Prichádzajú stavy hraničiace s maniodepresiou. Kokain, herák, pervitým, LSD. To sú slovíčka šťastia, ktoré stoja veľa smútku. Buď Vám to spôsobí "bad trip" a prestanete, alebo sa ufetkuje na bezdomovca. Cigarety, čo takto rakovina pľúc a aby toho nebolo málo tak každý, kto je pri Vás to môže dostať tiež.

Možno si myslíte, že treba teraz ostať tak alebo nebodaj spáchať sebevraždu. Verte tomu, že ak by Vám to spravilo radosť, tak budete platiť daň. Veď kresťania majú špeciálne miesto v pekle pre samovrahov. Takže tento variant neodporúčam.

A čo teraz. Osobne si myslím, že nič. Treba byť šťastný ak sa dá. Ale buďte v strehu a vedzte, že niečo zlé musí prísť. A ak ste v tom zlom, bude aj lepšie. Zákony vesmíru nepustia, všetko musí byť v rovnováhe. Ja si idem smútiť do svojej postele a splácať svoj dlh za chvíľku šťastia, čo som zažil.
THE END
Tento obrázok som sem dal len preto, lebo ten posledný na obrázku vyzerá ako obesený na kravate.



4 komentáre:

  1. :D:D:D ja chcem vedieť, ťo je STDs aaa ešteeee čo je tooo filcky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. STD = sexually transmitted diseases - sexualne prenosne ochorenia

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no tak myslim si ze ja som dobry priklad celeho toho co si tu napisal :D viac sa nebudem vyjadrovat ale tiez som mala min rok doslova na piču a teraz som zase stastna len som zvedava na ako dlho :D
    clanok sa mi pacil :)

    OdpovedaťOdstrániť