nedeľa 5. februára 2012

Niečo o Gorille

Na začiatku toho článko chcem oznámiť, že som si tie prepisy rozhovorov prečítal, celé. A myslím si, že tejto kauze sa dáva príliš veľký význam. Poznám aj kopec iných goríl ako túto a zaujímavejších.
Nie je pekná ani zaujímavá. Dokonca som sa dozvedel, že v kauze gorila žiadna skutočná gorila nevystupuje. Rozhodol som sa ponúknuť alternatívu ku gorile na Slovensku. Skúste si vybrať z nasledujúceho zoznamu a velebte radšej ich.

1. Gorila KOKO

Toto je inteligenčný a dokonca aj emociálny vrchol goríl. Gorila KOKO je inšpirácia pre celý svet goríl aj pre Hollywood. Natočili o nej film, v ktorom gorilu učia znakovú reč. Vo filme to nazvali normálne rečou, ale vedci na tom len kývali hlavami, že" Nie, nie to je len naučený pohyb, ktorý je len nejaká okrasa k skutočnej komunikácii." Mýlili sa.
Na internete prebehla aj akcia (1998), pri ktorej ste si mohli zachatovať s KOKO cez net.
Dokonca aj dostala vlastné zvieratká, mačičky a rôznu inú háveď.
Že vraj je to KOKO, čo sa stará o cicu. 
No nakoniec sa Koko naučila až 1000 znakov zo znakovej reči, a 2000 anglických slov. Je to jedna múdra a skvelá opička.

2. Donkey Kong

Pôvodne veľmi nebezpečná gorila, ktorá hádzala na ľudí drevené sudy a unášala dievčatá. Bojovala proti takzvanému Jumpmanovi, z ktorého sa neskôr vykĺul Mário a ešte neskôr SUPER Mário.
Je pravdou, že časom sa polepšila našla si kamarátov a začala byť pozitívny vzor pre ďalšie gorilie mláďatá, a tak ovplyvnila aj ľudskú populáciu. Popravde, mne trochu chýba starý zlý opičák a jeho zbesilé hádzanie barrellmi. Bola taká pirátska.



3. Gorrilaz

Toto je zoskupenie hudobníkov, ktorý produkujú veľmi príjemnú hudbu s videoklipmi s typickou kresbou. Tvrdí sa, že všetci, čo tvoria túto hudbu sa stretávajú a kontaktujú len prostredníctvom internetových sietí. A povráva sa ešte, že 90 percent týchto hudobníkov sú práve gorily. (zdroj: JPP- jedna pani povedala). Dôkazom, čo potvrdzuje toto tvrdenie je aj ich výzor.
No rozhodne sa to oplatí počúvať viac, ako čokoľvek o gorile na Slovensku.

4. King Kong

Tak táto obria gorila, ktorá bola námetom na spracovanie až príliš veľa filmom, je hotová mega stár. Táto gorila je dokonca taký ťažky kaliber, že na ňu potrebovali dokonca vytiahnuť v každom filme tú najmodernejšiu techniku, aby ju dokázali zabiť. Kong mal rád, ženy a často si aj s nimi užíval až nastalo obdobie, kedy trochu šňupal a prehnal to. Uniesol zopár dievčat a vyniesol ich na mrakodrap. A to už je, čo povedať. Ako neviem, či to devy ocenili, ale rozhodne sa nenudili.

5. Gorila z Ace Venturu

Gorila z Ace Venturu sa sem dostala hlavne kvôli svojmu jedinečnému hereckému umeniu, ktoré dokázala predviesť vo filme s Jimom Careyim. Avšak potom prešla na kariéru zaoberajúcu sa hlavne pornopriemyslom. My si priblížime jej vystúpenie a jej 15 minút slávy.
 




Takto by sa dalo pokračovať ešte dosť dlho, nespomenul som Snowflakes, ablínsku gorilu, či gorilu z filmu George vládca džungle, či policajné gorili z planéty opíc alebo krvilačné gorili z mayských lesov. 
Tieto všetky sú zaujímavejšie ako Slovenská gorila. 
Banány na koniec:



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára