utorok 31. januára 2012

Hra zo slovami

Tento článok bude viac filozofický ako faktografický.


Na začiatok, o čom bude článok. Bude o slovách a ich rôznom použití bárs aj pri rovnakých príležitostiach.
Respektíve opačne nemožnosť použiť rovnaké slovo pri identických situáciách.

Posadnutie

No často sa stretávame v mystike, alebo vo filmoch či dokonca aj v biblii posadnutnosť. Posadnutý diablom, duchom, zlým čarodejníkom. Definujme si posadnutosť. Podľa internetovej stránky

http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=posadnut%C3%BD 

Je to azet/pokec, tak to treba brať s rezervou. Ale princíp je Jednoduchý. Ak ste posadnutý robíte veci, ktoré by normálny človek nerobil. Ako vracali na farára, otáčali hlavou o 360 stupňov., zložili dosku na záchode alebo vybrali si vrecká pred tým ako idete prať.
Príklad číslo jedna posadnutý diablom:
 
 To je jeden rub mince.
Druhý je trochu zvláštny.  Biblia bola napísaná človekom do ktorého vstúpil duch svätý (Duch svätý). A vďaka nemu človek napísal Bibliu. A bola to posadnutosť?. Že vraj nie, lebo mal stále daný človek slobodnú vôlu. Mne sa to veľmi nezdá a nazval som to posadnutie a odňal som od toho v mojej mysli ten negatívny význam. Napríklad pri slove smrad ho mám stále.
Nechcem uraziť žiadneho kresťana alebo hocikoho iného. Ale bol to duch a vstúpil do človeka a robil veci, ktoré by normálne nerobil. A ak ste žena môžete z toho posadnutia otehotnieť.


Spáchať atentát

Atentát je snáď činnosť, ktorú nemusím vysvetlovať, lebo ju konáme každý deň. Ale keby náhodou ste nezdielali môj názor, tak krátka vsuvka:
atentát, -u muž. r. vražedný útok na významnú, verejne činnú osobu z politických dôvodov: chystať, pripravovať, osnovať, urobiť a. na niekoho;
pren. útok, prepadnutie: Železničné úrady hlásili atentáty na vlaky a trať. (Ondr.)
 Znova rovnako pochybný zdroj.

Ide o to, že Jacob Leon Rubenstein spáchal atentát na nášho milovaného JFK. Bolo to niečo ohavné a širokej verejnosti sa to nepáčilo. Nakoniec bol tento človek po práve odsúdený. 
Na hitlera sa počas svojej vlády sa pokúsili "vykonať" cez 20 atentátov. Pri jednom z nich sa mali zúčastniť aj česi. ( Tu mi moja pamäť nesiaha a som lenivý si to googliť. V podstate ide o to že nejaký Česi robili atentát a neviem  či práve na Hitlera a to je jedno). No a prídem k pointe. V jednej vedomostej súťaži na TV Nova položili otázku typu:

"Kto spáchal atentát na toho a toho v roku onom a onom?"  

Potom (vtedy som pozerával ešte veľmi pofidérne relácie) som pozeral čo na to pán riadiťeľ, pán Železný, tohočasu riaditeľ televízie. riešil kopec listov od divákov, že ako si to mohli dovoliť použiť slovo spáchať. Veď oni vykonali záslužnú vec a používať slovo spáchať navodzuje pocit zločinu.

Osobne si myslím, že ak sa rozhodnete hocikoho zabiť, tak tento čin rozhodne spáchate. Ale históriu píšu víťazi, tak im nechávam ich truimf Atentáty na hitlera nikdy neboli spáchané, boli vykonané.( Či ako to nazvali).


O takýchto slovách by sa dalo písať dlho, ale vzhľadom k tomu, že mi došli nápady a aj chuť písať končím pri týchto dvoch príkladoch.
Hovorím zbavme sa falošnej nechute a pozerajme sa na to v ich pravej podobe.
"Máňo, a já se te ptám proč konzumovat hovna v podobe masa či mlíka."
 



pondelok 30. januára 2012

3 horšie filmy ako twilight

Mysleli ste si, že neexistujú. Ale oni existujú. A je ich dosť ja vymenujem len zopár z nich. A dôvod prečo sú na tomto zozname.



1. Film Ženy (Women 2008)http://www.imdb.com/title/tt0430770/
Tento film je rozhodne hoší ako twilight. O čom film je. Je o ženách a skutočne o ničom zaujímavom. S mojou bývalou frajerkou som na to išiel pod dojmom, že tento film bude aspoň chvíľkami obsahovať lesbické scény.  Celý film bol o tom ako sa dievčatá urazili a boli spoločne urazené, na chlapa. V kine som na tom bol ja, bývalka ďalších 10 žien a jeden ďalší chlap. Chlapsky sme sa posadili čo najbližšie k sebe nech to prežijeme. Po prvých troch minútach, v ktorých pohľadom terminátora dokázala jedna slečna zistiť, že kabelka Luis Vuittonova nie je pravá som nahlas skonštatoval, že ten film je slepičinec. Jediný, kto sa smial bol zlatý muž vedľa mňa, ktorý dostal ranu od svojej partnerky. Bez rany som neodišiel ani ja.
Celkový dojem z filmu bol asi taký, keď pozeráte v kuse monoskop a počujete také pískanie v ušiach. Jediný svetlý bod je Meg Rayn, čo tam hrá. Pekný ksichtík. BTW žiaden lesbický ani iný sex tam nebol.


2. Film Putovanie vtákov http://www.kinema.sk/recenzia/5632/putovanie-vtakov-le-peuple-migrateur.htm
Tak film som videl prvýkrát, keď som mal 13 rokov. So školou sme šli do kina. Najväčšia chyba. V tom filme ako je povedané sa skutočne opisuje putovanie vtákov. Ako kinematografický zážitok to bol unikátny, ale keď po hodine pozerania človek nemal tušenia čo pozerá. Vždy len videl vtáky a oblaky, sem tam niekde hory a slnko. Ako veľmi veľa vtákov sa prestriedalo, to učite ale zaujalma len jeden, ktorý padol do ropnej škvrny a umrel. Potešilo ma to pri srdci.
Aby som nebol nefér tak som si asi pred 4 rokmi znovu pozrel tento film, tentokrát v pohodlí domova (dávali ho na stv), že mu dám šancu. Vtedy som už vzhliadol aj iné filmy dokumentaristické hlavne od Barabáša a môžem povedať, že po 15 minútach nutkania prepnúť som nakoniec podlahol a prepol.


3. Hocijaký film z nemeckej koprodukcie typu daniela steelová a rozamulde pilčerová
Tieto filmy sú sladký a homosexuálny odpad. (Česť výnimkám, zopár z nich nie je sladkých). Aby vo filme kde vystupuje dohromadi 12 ľudí stalo len to, aby si vymenili pohľady a nakoniec spolu žili šťastne až kým nepomreli je skutočne veľa aj na moju logiku. A pritom ten film sa dal skrátiť na 3 minúty aj so záverečnými titulkami a zážitok by bol aspoň intenzívnejší.


Na koniec, každý má názor na filmy a ja mám takýto. Twilight bol v pohode  film, ale ja mám skutočne nízke merítko na filmy. Takže si užite ak si chcete pozrieť nasledujúce filmy. Ale boli ste varovaný.

.

streda 25. januára 2012

DnD 3.5 seriál- 2 časť - Ako komunikovať v teame

Druhá časť seriálu sa bude niesť  v znamení ako komunikovať v teame. Nadpis to trochu prezradil.

1.Nehádajte sa o sprostostiach
Najviac času zaberajú hádky o úplné banality. Hádajte s DM alebo iným PC, kvôli tomu, že Vaša postava to chcela urobiť tak, alebo že ste povedali hento a tamto. Ak Vám prehranie hádky spôsobí problémy berte to ako spestrenie hry. Ak Vám nespôsobí problémy a chcete aby to spôsobilo inému problémy tak potom len jedna vec.
2. DM má vždy pravdu
No ono netreba si nahnevať DM, hlavne tým, že si naštudujete všetky pravidlá a onnáhodou nejaké zle interpretuje. Je to zbytočné, berte to ako modifikáciu danej vlastnosti alebo činu. Nechcem vravieť, že vaše znalosti sa teda prenášajú na postavu a to by sa diať nemalo. Tak ako vravím DM treba poučit, ale netreba sa s ním hádať za každú cenu.

2.1. Ak si DM nenasieraj sa zbytočne
Viem, že tvorba kampane trvá strašne dlho a aj tak z toho hovno tvoji PC uvidia, ale keď ti už niekto zkazí plány kvôli pravidlám, treba byť kreatívny apohotový a nie typu: Fuck you quickened maximize fireball 60 dmg. Skutočne to hráčov bude otravovať a časom to prestanú hrať. 
 3. Poznajte mieru
Viem, že ak hráte sa snažíte roleplayovať, ale reba aj poznať mieru roleplayu. Napríklad ak chcete vyzabíjať celú partu len preto, že Vám niekto ukradol nohavice. To sa nerobí. Nehovorím o tom, že výhražky smrti v partii sa ťažko nesú a nikto poriadne  nespí, lebo sa bojí Coup de grace a životy za spánok neprídu. (požehnaný elfovia). A to nehovorím o wizárdoch čo sa musia poriadne vyspať.

4. Ak je s vami žena.
Prosím ak je v parte žena, alebo ak je žena hráčka, nesnažte sa ju znásilniť, zviesť či iným spôsobom obšťastniť v hre. Nie je to ako naozaj. (Priznám sa, vždy je to lákavé). To to dievča odradí a povedzme si úprímne, koľko ďalších dievčat je aby si mohla zahrať vlastnú dievčenskú kampaň.
5. NEPOUŽÍVAŤ AKCENT ani iné vady v hovorení
Nepoužívajte cudzí akcent alebo nekoktajte pokiaľ to nerobíte aj v normálnej komunikácii. Ono chvíľku je to zábavné, ale potom sa to stane otravné a hlavne keď s tým neprestanete aj keď nie je in game speech. Tak to nerobte. Ak pridáte ešte afektné gestá a náhodou začnete fyzicky obťažovať iných hráčov: Not cool Bro!!! Not cool!!!


ďakujem za pozornosť


Najväčšie príbehylásky: Part 2

Bella vs Edward

Čo sa dalo vidieť vo filme:
Dievča z mesta príde na dedinu, presťahuje sa len s otcom zatiaľ jej matka robí nejakú prácu pre myth busters alebo funny science. Prichádza do prostredia kde strávila svoje ranné detstvo a všetko je jej cudzie.

Príde do školy, kde spoznáva veľa kamarátov. Prostredie v škole je veľmi podnetné a priateľské. Avšak jej niečo chýba. Potom uvidí Edwarda so svojou tlupou/ rodinou. Vzhľadom na to, že vyzerá úplne inak a že vraj je fakt veľmi sexy tak sa za ním všetky baby otáčajú a otočí sa aj Bella. Na hodine asi biológie, sú študenti rozdelený do skupín a Bella je priradená k Edwardovi. On aj ona sú celý nesvoji a nakoniec neprehovoria spolu ani slovo a Edward ujde. Bella sa rozhoédne ho konfrontovať, ale edward nikde. Po nejakom čase sa znova stretnú a edward prelomí ľady a začne sa s ňou rozprávať. Naviažu vzťah priateľsky. Avšak raz na parkovisku zachráni Edward Belle život za záhadných okolností a tak začne snoriť Bella. Po sérii udalostí, pri ktorých jej znova zachraní život alebo panenstvo sa dozvedá pravdu o Edwardovi,že je *spoiler* Upír*/spoiler*. 

On je však dobrý  a ona ho preto chce tak spolu trávia čas ako normálna zamilovaní dvojica. Pri jednom rodinom stretnutí sa však čosi pokazí a zas je Bella v ohrození života. Ona pre lásku k nemu opúšťa svojho otca a všetko a ide s edwardom niekam preč. Potom však jej činny ovplyvnia aj zbytok jej rodiny a ona sa vydáva na pospas nebezpečenstvu. dward ju zas zachráni. Na konci filmu jej povie, že sa viac nechce s ňou stretávať. 

Koniec

Ako som to videl ja
Dievča, ktoré je znechuté s tým, že sa musí presťahovať na dedinu sa snaží náisť niečo zaujímavé. Avšak spolužiaci sú obyčajný aj keď priateľsky ale obyčajný.
Tak s ním trávi čas len aby sa nepovedalo. Potom zbadá Edwarda, najväčšieho fešáka na škole a samozrejme najzáhadnejšieho. Dievčatám už padajú nohavičky len z toho, že ho vidia. Tak sa rozhodne, že ho zbalí. Avšak počas svojho prvého stretnutia Bella dokafre a on sa niekoľko dní neukáže v škole.Edward sa preukáže ako pravý špehúň a špehuje ju. (Btw ja by som to robil tiež, aj keď nie je zas taká pekná)) 
Potom jej zachráni život a ona sa do neho bezhlavo zamiluje preto leo je záhadný a pekný. Potom začne ziisťovať, že je aj veľmi unikátny a začne ho špehovať a podozrievať a snažiť sa nejak viac odhaliť. Zistí , že je *Spoiler * upír*/spoiler* a je celá bez seba z toho, že má špeciálne schopnosti. Užívajú si spolu jehošpeciálne schopnosti a aj on sa zamiluje do nej. 
Keď príde na lámanie chleba Edward sa ukáže ako hotový homosexuál, lebo zistí že s ňou nemôže spať lebo by ju zjedol. No nikto mu však nevysvetlí, že Eat the pussy sa nemyslí doslovne a ak vie ovládnuť ejakuláciu určite vie ovládnuť aj túžu po krvi. Tak sa spolu nevyspia, čo len v Belle vyvolá ďalšiu túžbu a homosexuálne sa spolu rozprávajú celú noc. Viem si predstaviť o čom hovorí on, ale o čom hovorí ona tak to je pre mňa záhada. Potom ju predstaví svojej rodine, tá ma viac menej pozitívny prístup a znova sa Edward predvádza pred ňou svojími schopnosťami a Bella je celá bez seba. Potom sa to doserie a musí Edwardznova zachraňovať Bellu. Potom sa s ňou Edward rozíde, lebo pochopil, že ona je mimo jeho ligu a že mu za to nestojí. THE END

Poučenie: Je jedno či ste masový vrah alebo neuvarený zemiak, ak ste pekný a dosť záhadný dostanete každú babu. 

Poučenie 2: Láska nepozná prekážky ale ak ide o iný živočíšny druh odporúčam radšej porno so zvieratami. 
Tomuto príbehu dávam srdcovú 4:


nedeľa 22. januára 2012

Veci, čo si predsavzám do roku 2012

Veľa ľudí si píše predsavzatia, čo budú a čo nebudú robiť. Že sa zmenia a práve nový rok je ideálny čas začať. Tak som si povedal, že to spíšem aj ja. Nebudem mainstreamový, lebo to nie je cool. Takže dnes je 22.1.2012.
Ak chcete môžete sa inšpirovať mojím príkladom

Zoznam mojích predsavzatí:
!!!!!! HNEĎ BOD ČÍSLO JEDNA JE NECHUTNÝ AK VÁM TO VADÍ PREJDITE NA BOD DVA!!!!!!!!
1. Obmedziť masturbáciu - No hej áno som ten človek z internetu ktorého nazývajú FAPPER. Snažím sa zmeniť a obmedziť porno. Vzhľadom k tomu, že je to obmedziť musím sa priznať koľko teraz a  o koľko menej.
Radikálna zmena je Obmedzenie o tých 80 percent. Prihliadnuc na to, že masturujem asi 2 krát denne ( 2 x 365 = 730 , 730 x 0,2= 146, 365/146 = 2,5 čo znamená že masturovať môžem každý tretí deň niekedy každý druhý. Teraz, keď to vidíte nevyzerá to nejak hrozne. A uvidím ako sa s tým popasujem.


2. Prestať fajčiť - Fajčím, áno priznal som si to. A chcem prestať. Nevidím dôvod, ale prečo. Peniaze sa vždy na cigy nájdu a aj tak som ich neušetril. Rakovina je síce druhá motivácia prečo prestať, ale nevidím v tom zmysel. Raz ma aj tak niečo zabije a rakovina je tá lepšia a dlhotrvajúca voľba.
Od dnes nefajčím. Uvidíme, ako dlho mi to vydrží. AK chcete pomôcť, motivujte ma.

3.  Hygiena- Každý deň upratujem, každý jeden, nepôjdem spať dokým nebudem mať upratané od dnes. Snáď to vydrží. A každý deň sa umývam. každý fakt nekecám. od teraz. Asi by som mal začať upratovať.

4. Nebudem nič odklaať na poslednú chvíľu.
DObre to je také zbežné: neviem to lepšie definovať a ani to nedefinujem. Ak niekto ktokoľvek uvidí že niečo z toho porušujem máte právo mi dať ranu. thx ( prosím nie do gulí)

Ako na práčku aneb 10 strategických krokov ako zdolať pranie v automatickej práčke PART 3

Minule som Vás opustil pri tom ako prala práčka.
Ako sme povedali, to nie je koniec.
9. Krok Vyčkať na práčku, kým doperie
Priemerná doba prania je asi 5 pív a dve borovičky. Avšak sa to rôzni. Pri prvom praní je potrebné použiť stopky a odstopovať si dĺžku prania. Po dopraní práčku urýchlene otvoríme a vyberieme prádlo. Na prvý pohľad sa dá zistiť, či ste oprali výborne alebo nie. Prádlo musí spĺňať všetky tieto podmienky:
  1.  Základná farba oblečenia ostala rovnaká. 
  2. Vôňa oblečenia sa zmenila na rozprávkovú vôňu oblečenia
  3. Prádlo nemá viditeľné škvrny
  4. Práčka nevybuchla
Vybratie práčky je esenciálne. AK nevyberete práčku včas, pranie je neúspešné a budete musieť zopakovať niektoré kroky. Čo robiť ak sme nevybralipráčku v čas
  • Ak je do 4  hodín od doprania práčky- otvorte dvierka a pomaly, pomaly si čuchnite k prádlu ak cítite len zatuchlinu, to sa vyvetrá, ak smrdí poriadne znova operte stačí aj bez prášku.
  • Do 24 hodín, práčku otvorte, nasypte prášok a aviváž a znova operte
  • Do 72 hodín, pred otvorením práčky sa treba poriadne nadýchnite a zadržte dych, nasypte prášok a aviváž a znova spustiste prací cyklus
  • Do 196 hodín- Gratulujem práve ste bol korunovaný za humusáka týždňa, Práčku ani neotvárajte, rovno spustite pranie, Potom keď práčka doperie doplnte aviváž a prášok a znova operte. Pre pocit bezpečia dopľnte po dopratí ešte raz prášok a aviváž a posledný krát vyperte.
  • Viac ako 260 hodín -Dokázali ste, že život môže vzniknúť aj v takých nehostinných podmienkach ako je práčka. Ak Vám doteraz práčka neodišla na novo narastených nohách tak ju prosím spálte. Urobte to predtým ako nakladie vajíčka.
Prikladám obrázok takéhoto stvorenia


10. Krok -Posledný krok- Vešanie prádla
Ak ste úspešne vybrali prádlo a je úspešne oprané, gratulujeme dostali ste sa do najotravnejšej fázy pránia. Vešanie prádla. Čo je vlastne paradox. Ako sme spomenuli prádlo treba vybrať včas a vyvesiť ho. V tejto fáze trea náisť vhodný priestor na vešanie. Väčšina domácností má šnury na balkóne, niektoré majú vešiaky vnútry. V prípade, že môžete využiť túto možnos, použite to. Viac menej stačí celý obsah práčky vysypať rovnomerne na šnúry, Kde tu pridať kolík nech to nepadne celé a je vybavené.
Ak nemáte kde vešať, treba použiť všetky dvierka od skríň, rozvesiť prádlo a sušiť ho.

Otázky na koniec ak prádlo vyschne, netreba ho zvesiť, či vyžehliť?
Nie, netreba. Prádlo býva najčastejšie zavesené až dokým niečo z oblečenia nepotrebujete  a rovno si ho oblečiete. Žehlenie je pre ženské.
čo ak to nedokážeš? Najdi si ženu, čo ti operie.

Nakoniec pridám pochvalu od chlapov všetkých chlapov: "WELL DONE"

utorok 10. januára 2012

Z mojej rannej tvorby - Óda pre šťastie

Óda pre šťastie

Dnes mám šťastie dnes mám radosť
získal som teba, 1. akosť
získal som teba, ani neviem ako 
myslel som, že som pre teba pako


Dnes mám šťastie dnes mám radosť
spravodlivosti prišlo za dosť
získal som ťa v tejto chvíli,
keď už moje kosti hnili.

Ty si to šťastie ty si ten liek
tá ktorá mi dáva silu
prežitiť a preplávať pár riek

tebe vďačím za slobodu milú 
čo si odstránila pár set viek
Ty si to šťastie - ostaň ešte chvíľu.


Napísané v roku 2007

Seriál Dr. Juraj Bozk Vám radí- 1 diel. Čo ženám chlap neodpustí

Dr. Juraj Bozk je odborníkom v rámci medziľudských vzťahov. Má nekonečné skúsenosti ako teoretické tak aj veľa toho prečítal. Je uznavaný expert v širokej obci odbornej verejnosti z Pavla Horova.  
Doktor Juraj Bozk dnes reaguje na článok na portáli Wanda SK

Čo Vám chlap neodpustí, pokiaľ za tým nevidí sex.
V článku je napísaných 6 vecí, čo Vám chlap neodpustí. A myslím si, že okrem jednej sú všetky odpustiteľné. Namiesto toho pridávam ja zoznam 6 udalostí, ktoré z mojej dlhoročnej praxe teoretickej aj veľa prečítanej vyplynulo.

1. Nejedzte mu z taniera
Nasiera to nielen chlapa, s ktorým jete, ale hlavne pánov, ktorý už dokázali tento neduh žene vytreskať z hlavy. Ženy majú tendenciu sa spávať stádovito a všetky ako dôkaz lásky chcú od muža ujedať mu z taniera. To, že Vás za to ešte neopustil alebo nevynadal pripisujte len a len tomu, že chlap sa rozhodol preostriť svoju pozornosť na ženskú genitálnu partiu, kde sa podáva mužovo najoblúbenejšie jedlo. Rýmuje sa s kačacina.

2. Nepoučuj ho
Chlap dokáže prijať kritiku, ale len od chlapa. Ak niečo viete lepšie spravte si to samé ( tu nehovoríme o sexe, a prosíme všetky, ženy čo čítajú tento článok, aby ho neaplikovali aj na sexuálny život)

3.  Spoločné nakupovanie
Nerobte to, nikdy nenakupujte spolu. Nepotrebujete ho tam. Keď sa neviete rozhodnúť mužskú radu nepotrebujete. Nevieme a nechceme vedieť, kde a čo nakupujete. Tieto informácie nám znižujú už dosť chabú pamäťovú kapacitu. Jednak je samo o seba menšia ako ženská a na druhej strane muži tam májú veľkú časť vyhradenú na porno.

4. hocijaká iná činnosť, o ktorej si myslíte, že je roztomilá, zábavná alebo podnetná
Pokiaľ tam nie je jeden zo štyroch elementov: alkohol, drogy, sex, hračky nie je taká. Preto najlepšie je sa opiť, prezliecť za postavy z herného sveta (Lara Croft, Kerrigan, či pani Pacmanová) on sa pri tom skoksuje a budete mať sex ako z Animal planet.


5. Mala ste sex bez neho
Žiarlil by aj na nohu od stoličky, keby Váš muž zistil, že máte sex a on sa na tom nemôže podielať. Je to síce divné, ale keby pri tom bol je to už technicky trojka. Veľmi zvláštna, ale bola by.
Tak nebudte sebec a zapojte aj svojho milenca do vzťahu s Vaším mužom.



6. Hovoríte o jeho penise
Nikdy nehovorte o jeho penise. O čom môžete hovoriť je o gigantickom kmeni, ktorým Vám umožnil cestu do neba.
Na záver: Muži sú tu pre Vás a ak to myslíte úprimne a oľutujete svoje činny chlap dokáže odpustiť.
  • za bod číslo jedna - sex a ľubovolná sexuálna poloha
  • za bod číslo dva- sex, kde sa prezlečiete za učiteľku a naučte sa techniku deep throats
  • za bod číslo tri- sex v kabínke, či v mraziacom boxe
  • za bod číslo štyri - Análny sex sprevádzaný popisovaným príkladom
  • za bod číslo päť- Masáž nôh a sendvič
  • za bod číslo šesť- ten sa odpustiť skutočne nedá --- ale dá, ale bude to veľmi veľa šukania.
Na ďalší dieľ sa teším s Vami



                                          Dr. Juraj Bozk

DnD 3.5 seriál- 1 časť- Ako si vybrať postavu

Dobrý deň, toto je seriál, ktorý zaväzuje. Ak ste chlap, zaväzuje Vás k výraznému obmedzeniu sexuálnej aktivity a zároveň z Vás robí divných ľudí. Ak ste dievča, rátajte s tým, že sa na Vás začnú lepiť chlapy hmlisto opísaný vyššie.
Toto je posledná výstraha!!!
Boli ste varovaný.
Ako si vyrať postavu
Bod číslo 1. :  Nesnažte sa kopírovať známe knižné, filmové, či počítačové postavy
Kopírovanie známych postáv je neskutočné trápne. Všetci vedia, že ako sa budete správať a jedinú prácu, čo ste si s vymýšlaním svojej postavy dali bolo to ay ste vlastnosti svojej postavy napasovali na pravidlá.
To by ani nebol taký problém, ale toto vedie k tomu, že sami máte málo imaginácie. Väčšina týchto postáv (Aragon, Gandalf, Frodo, Karotka, Ned Stark, ....)je nudných samo o sebe príliš vážnych a príliš vážne samých seba berúcich sa. Nevravím už o tom, keď niekto vašu postavu v hre nejak porazí a vy ako hráč sa urazíte, lebo vy ste mali Harryho Pottera a jemu na to stačilo len windgárdium leviosá
Bod 2: Pripravte sa na smrť
Nezabúdajte, že Vaša postava môže kedykoľvek umrieť. Kedykoľvek. Stačí mierna potýčka v bare a ste mrtvý. Mŕtvy!!!
Nie je to nič tragické, skrátka si vytvoríte novú postavu. Viem, je to náročné, ale niekedy to býva dosť veľká sranda

Bod 3: Nevyhľadávajte featy
Viem, že sa všetci snažíme zobrať si featy také, ktoré nám majú, čo najviac pomôcť. Tak prechádzame 100 kníh s pravidlami a hľadáme featy. Nerobte to. Ak Vám váš Build nevyjde tak potom sa naseriete. Nerobte to.

Bod 4: Nedávajte si zbytočné flawy
FLaw sú chyby charakteru za ktoré dostanete featy navyše. Serte na to, aj tak to DM nepostrehne a hre to samo o sebe nepomáha. Len to podmieňuje vznik postihnutých prefeatoných fighterov či rogunou. Ne stop tomuto šialenstvu.

Bod 5:  Zmente charakter
Ak Vaša postava umrela už asi 25 krát a stále hráte nabucháneho fightera alebo hobita rogunu. Skúste zmenu. Spoluhráčov to skutočne nebaví stále dohadovať s trpaslíkom dychtivom po zlate.

Bod 6: Vyberte si správne presvedčenie
Najednoduchšie sa jedná za chaotic good postavy. Je to dobrá postava , kde nie je divné nič. Ostatné sú trochu viac komplikované. A 90 % ľudí za nich nevie hrať. Je to Role PLAY. Niečo ako herectvo. Videli ste Bruca Willisa hrať v Šeherezáde?? Nie leo by ich tam všetkých vyzabíjal a vykosil. To je on. Tak nechodte  proti svojmu naturelu alebo aspoň sa snažte zahrať tom čo najviac ako sa len dá.
Posledný bod: Nemusíte rešpektovať tento článok, ale ak na Vás budú spoluhráči( možno jedna spoluhráčka) kukať jak na dementatak ním asi skutočne ste.
A čerečnička na torte na záver:

Ak ste sa náhodu spoznali v článku, bolo to zámerné a myslel som práve Vás. Hanba ti.

Ako na práčku aneb 10 strategických krokov ako zdolať pranie v automatickej práčke PART 2

Pokračovanie strategiského postupu ako na pračku.
V minulom diele sme skončili rozlíšením nepriateľa od čístého prádla. Schéma určite pomohla. Teraz nás však čakajú ťahšie kroky.

5. Rozdelenie nepriateľa
Všetko prádlo treba rozlíšiť a rozdeliť.
Môžete zvoliť dve taktiky
.
Taktika podľa Chucka:

Rozdelte špinavé oblečenie na Nekrvavavé a krvavé. Medzi krvavé sa nepočítajú také, ktoré ste si zakrvavili vlastnou krvou. Tak isto daná krv musí byť z tepien či žíl alebo tieto krvavé škvrny musia vzniknúť pri nejakom vážnom poranení vášho súpera. Žiadne krvácanie z nosa.

Taktika všetkých ostatných:

Rozdelte prádlo na tmavé a svetlé oblečenie.
Príklad tmavého oblečenia:
Príklad svetlého oblečenia

6.Krok -  Napchať práčku

Rozdelené prádlo napchajte do práčky. Je dobré napchať len jeden druh( či svetlé alebo tmavé oblečenie). Ale stáva sa, že máte v pračke ešte miesto, tak neváhajte a strčte to tam. Výsledok Vám pripomenie batikovanie.
Rada k napĺňaní pračky: nenapĺňajte pračku až tak, že sa nedajú poriadne zavrieť dvere. Prádlo sa neooperie dobre.  Nedávajte si prať len jedny ponožky - je to plytvanie.
Ak je prádlo v práčke a bubon nie je naplnený tak, že ho ide roztrhnúť, môžete vložiť prací prášok a aviváž. Ak neviete kam ho nasypať, pozrite návod. Ak to ani tak nepomohlo skúske kuknúť do zásobníkov, či tam neostali zvyšky práčku či krásne vône aviváže.
V prípade zlyhania každej metódy pridajte aviváž a prášok priamo do prania. Prášok sa snažte rozsypať rovnomerne na prádlo.

7. Zavrieť a zapnúť
Teraz treba práčku zavrieť, skontrolovať  či všetky kroky boli vykonané správne. Teraz sa bude lámať chleba.
Práčka zavretá. Nastavte najnižšiu teplotu. ( okolo 30 stupňov Celzia, Alebo 307 Kelvina), zvoľte najnižšie otáčky možné, ale musia vyššie ako 10. Zvoľte rýchly program. Je jedno, čo Vám ľudia hovoria. Rýchlym nič nepokazíte!!( Je tu malé percento, ale táto činnosť bola od začiatku označovaná ako riziková). Ak neviete, ktorý je rýchly program, vezmite manuál nastavte ho, prípadne hľadajte piktogram utekajúceho panáčika nakresleného na práčke, či písmenko R pri programe.
Spustiť práčku.
Počkajte dokým nepočujete tiecť vodu do práčky. Ak ju nepočujete, je zastavený prívod vody. Urýchlene ho uvoľnite.

8. Čakanie

Mnohí z Vás oslavujú. Ale misia sa ešte neskončila. Od dávna nám MUŽOM bolo klamané. Pranie nekončí zapnutím práčky. 
Predýchajte tento šok.


Vezmite si pivko z chladničky, či si hrknite poldeci slivovice.

Áno, na toto sme neboli pripravený. V prípade potreby použite ďalšie pivo.

Teraz treba čakať. Čakať, kým práčka doperie.
Ako to spoznáte, prestane vydávať zvuky a väčšinou niečo začne na nej blikať.

Tu Vás opustím budeme pokračovať nabudúce.

sobota 7. januára 2012

Ako na práčku aneb 10 strategických krokov ako zdolať pranie v automatickej práčke PART 1

Tento návod je schválený Alianciou mužov za emancipáciu muža v domácnosti bez ženy. Obsahuje minimálne tri triky a 2 tipy ako zdolať mašinu, ktorá existuje len preto, lebo ženské pokolenie sa rozhodlo túto prácu nevykonávať ručne.
Na úvod treba podotknúť, že Automatická práčka je a vždy bude len stroj. Táto informácia by mala prekonať základný rešpekt k zariadeniu. Je to len stroj. V podstate je to len rotor s bubnom s hadicami a nejakým termostatom.

1. Krok - Ako vyzerá nepriateľ a determinovanie zóny záujmu
Náš nepriateľ:  špinavé prádlo

Zóna záujmu: Automatická práčka

Zatiaľ, čo nepriateľa špinavé prádlo nemusíme predstavovať, zóna záujmu je pre mnohých neznámy.
Výzor: Väčšinou biela( ale pozor nenechajte sa zmiasť) skriňa s rozmerom podobným mrazničke. Existujú dva bojové módy práčky: otvaraná z predu, otváraná z vrchu. Každý mód má vlastné zákernosti.
Takto asi môže vyzerať:
2. Krok -lokalizácia
Automatická práčka sa vždy náchádza pri zdroji vody. Ak sa nachádza niekde inde pravdepodobne nie je automatická a nie je to ani práčka.(Gratulujem, práve ste našli mrazničku) Avždy je pri zdroji elektrickej energie. Najčastejšie umiestnenie je v kúpeľni. Málokedy v kuchyni. Skontrolujte, či ste náhodou neobjavili umývačku riadu. Ak je to skutočná práčka, dané miesto si označte najlepšie svetlicou či iným svetelným označovačom. V prípade absencie takýchto pomôcok, použite centrofix.


3. Krok - príprava na akciu
Treba zistiť, či máte doma prací prášok. Býva buď v krabiciach alebo v sáčkoch. Je to taký farebný piesok s veľmi silnou arómou mydla. Ak si nie si istý nasyp si do rúk a navlhčite to. Ak z toho vytvarujete voňavú guličku je to, čo hladáte. Odporúča sa použiť aviváž, tekutá aromatická voda, na prebitie tuhších puchov z oblečenia. Ak nemáte prací prášok a aviváž treba ísť kúpiť. Dostať v každom supermarkete. Je absolútne jedno, aký druh kúpite.


4.Krok - Prvý stret so špinavým prádlom
Najprv treba rozlíšiť špinavé prádlo od čistého.
postupujte podľa nasledujúcej schémy

Takýmto spôsobom rozlíšite , či je treba použiť pračku alebo nie.
Pokračovanie v ďalšom článku...

streda 4. januára 2012

Najväčšie príbehy láska PART 1

Prvý príbeh lásky, ktorý rozoberiem je príbeh
FORREST GUMP vs JENNY
Prvý pohľad: Forrest nie veľmi inteligentný chlapec sa stretne so susedkou Jenny a zamiluje sa do nej. Od vtedy na ňu neprestajne myslí a snaží sa jej pomôcť a chrániť ju. Ona si však neuvedomuje, že on ju tak ľúbi a uteká z rodného mesta. Forrest pláva život a po sérii stretov s Jenny ju stále miluje. Ona prejde narkomanským peklom, hippies životným štýlom aj rôznymi inými trápeniami. Forrest stále myslí na Jenny až jedného dňa príde Jenny zmenená za Forrestom a chvíľku spolu žijú. Po vášnivej noci Jenny uteká a Forrest si ide zabehať. Po troch rokoch Jenny napíše Forrestovi, že má syna a že je chorá. On si ju ochotne vezme a žijú spolu šťastne až do smrti. Jennynej smrti. 
Môj pohľad
Forrest je inteligenčne a emočne postihnutý jedinec, ktorý sa fixuje len na malý okruh priateľov. Jeden z týchto priateľov je aj Jenny. Kedže je to jediný samica v okolí s ktorou normálne komunikuje, zamiluje sa do nej. (Komunikuje ešte so svojou mamou, ale tá ho naučila, že incest sa pánbožkovi nepáči).
Jenny je emočne a socialne narušený jedinec. Narozdiel od Forresta to nemá od narodenia, ale vďaka jej ockovi, ktorý jej prejavoval lásku až príliš variabilne. 
Forrest celý čas myslí len na Jenny, ale Jenny ho má úplne u riti. Je to egocentrická baba, ktorá si lieči mindráky z detstva. Celý čas nejavý záujem o Forresta. Keď Forrest zarobí značný balík peňazí, príde Jenny a chvíľku s ním žije. Po tom ako sa s ním raz vyspí ho opúšťa- asi zistila, že jej za to nestojí. Bohužial Forrest Jenny nabúcha a ona si nepochopiteľne to dieťa nechá. O 3 roky mu napíše, že je chorá. Má HIV takže sa potom, čo mala dieťa stále k**vila. Zistí, že umiera a rozhodne sa zabezpečiť svojho syna. Požiada Forresta o ruku a on celý šťastný si ju vezme. Potom umre a jemu ostane na krku dieťa.  THE END

Tejto love story dávam srdcovú šestku:


Pár vecí, čo nás čaká v roku 2012 ako prežiť 5 veľkých míľnikov v našom novom roku

Prišiel rok 2012 a s nám aj veľa otázok, na ktoré má priniesť odpoveď. Tento rok sa považuje za zlomový a uvidíme, či to tak skutočne je. 
1. Predčasné voľby na Slovensku
Tento bod vôbec neovplyvňuje svet ako taký len nás Slovákov, ktorí nemajú poriadne peniaze. Zas budeme svedkami anti-fico kampane v Bratislave, klobáskové párty s pivom zadarmo a plnú riť billboardov, na ktorých budú svietiť heslá. Lepšie heslo samozrejme vyhrá, a už teraz sú niektoré kampane v plnom prúde. 
Bude sa hovoriť o pravičiaroch, o ľavičiaroch, o farizejoch, katolíkoch, gayoch a hlavne o tom, že tieto voľby sú niečím výnimočné. Vynimočné až tak, že každý zodpovedný ovčan musí ísť voliť. Predovšetkým tú ich stranu. Aby náhodou vaše hlasy neprepadli niekomu inému. 
Obrázok typického voliča:
2. Ekonomická kríza - celosvetová
Ekonomická kriza, ktorá tu strašila v roku 2009 je úspešne za nami. Rok 2012 je rokom ďalšej ekonomickej krízy. Grécko, USA, Nemecko, či Slovensko sú krajinym ktoré padajú ekonomicky na dno. A to nielen ony. Ale celý svet. Spôsob hospodárenia s peniazmi a zdrojmi bol príliš idiotský. Ľudia si mysleli, že permanentný ekonomický rast je udržateľný. No avšak nie, logika nepustí a ak niečo stále rastie, rastie na úkor niečoho. My sme došli na miesto odkiaľ sa ďalej parazitovať nedá a hľadáme na to riešenia. Čo s touto krízou urobiť, ako ju prežiť: rada je jednoduchá snažte sa prežiť ako doteraz. Nič podstatné sa nezmenilo, len toľko, že budeme sa musieť viac snažiť.

3. Pád Eura
Euro a teda aj naše európske peniažky majú veľmi veľký problém. Ako ho vyriešime: otvoríme si plechovku piva. Pivo pomáha riešiť kopec problémov a tento bude rýchlo preč. Hádajú sa ľudiam, či platiť alebo neplatiť, či pomôcť alebo nepomocťm či ostať alebo neostať. Môj názor je taký, že by sme mali preisť na barter a vytiahnúť tabuľky: 
odstránime problém s menou a je to. 

4. Nový americký prezident
V tomto roku sa budú konať voľby na prezidenta USA. Terajší prezident Obama ( je to ten černoch) končí a uvidíme, čo ďalej. Mali y sme smútiť, lebo prezidenta s nobelovou cenou za mier sme tu,ešte nemali a bolo príjemné vedieť, že aj prezident je za mier. 
Aké sú zakladné zmeny pri voľbe amerického prezidenta?
No v podstate žiadne, až na to že sa zmenili počty hlasov jednotlivých štátoch( v asi 17)a z toho ako to menili, vyzerá, že bude viacej prospešné republikánom ( tam nie je Obama). 
Ako to prežiť: Jednoducho. Kúpiť americkú vlajku, americké pivo, sadnúť za telku a modliť sa nech nevyhrá nejaká žena. 
5. KONIEC SVETA
21.12.2012 končí majský kalendár a všetci predpovedajú koniec sveta. Bohužial, Majovia nám nenapísali, čo by sa mohlo stať a ako zanikne ten náš svet. Ja preferujem zombie apokalipsu v kombinácii s nájazdníkmi z inej dimenzie či útok mimozemšťanov. No toto sa pravdepodobne prežiť nedá. Ale kto ostane posledný  na žive má za úlohu sa rozmnožiť. Tak ako to prežiť, čo najdlhšie: Kúpiť brokovnicu, kúpiť náboje, kúpiť 43298 konzerv jedla a 2849320 litrov vody., zabaliť náhradné ponožky a nalepte si vysačku na telo s krvnou skupinou.

Na záver: ak Vás postihne hocičo, držte sa Adamsovej rady: Nepanikárte
a majte stále so sebou uterák
A len moja rada: ak nemôžete niečomu zabrániť, tak si to aspoň, čo najviac užite.