utorok 10. januára 2012

DnD 3.5 seriál- 1 časť- Ako si vybrať postavu

Dobrý deň, toto je seriál, ktorý zaväzuje. Ak ste chlap, zaväzuje Vás k výraznému obmedzeniu sexuálnej aktivity a zároveň z Vás robí divných ľudí. Ak ste dievča, rátajte s tým, že sa na Vás začnú lepiť chlapy hmlisto opísaný vyššie.
Toto je posledná výstraha!!!
Boli ste varovaný.
Ako si vyrať postavu
Bod číslo 1. :  Nesnažte sa kopírovať známe knižné, filmové, či počítačové postavy
Kopírovanie známych postáv je neskutočné trápne. Všetci vedia, že ako sa budete správať a jedinú prácu, čo ste si s vymýšlaním svojej postavy dali bolo to ay ste vlastnosti svojej postavy napasovali na pravidlá.
To by ani nebol taký problém, ale toto vedie k tomu, že sami máte málo imaginácie. Väčšina týchto postáv (Aragon, Gandalf, Frodo, Karotka, Ned Stark, ....)je nudných samo o sebe príliš vážnych a príliš vážne samých seba berúcich sa. Nevravím už o tom, keď niekto vašu postavu v hre nejak porazí a vy ako hráč sa urazíte, lebo vy ste mali Harryho Pottera a jemu na to stačilo len windgárdium leviosá
Bod 2: Pripravte sa na smrť
Nezabúdajte, že Vaša postava môže kedykoľvek umrieť. Kedykoľvek. Stačí mierna potýčka v bare a ste mrtvý. Mŕtvy!!!
Nie je to nič tragické, skrátka si vytvoríte novú postavu. Viem, je to náročné, ale niekedy to býva dosť veľká sranda

Bod 3: Nevyhľadávajte featy
Viem, že sa všetci snažíme zobrať si featy také, ktoré nám majú, čo najviac pomôcť. Tak prechádzame 100 kníh s pravidlami a hľadáme featy. Nerobte to. Ak Vám váš Build nevyjde tak potom sa naseriete. Nerobte to.

Bod 4: Nedávajte si zbytočné flawy
FLaw sú chyby charakteru za ktoré dostanete featy navyše. Serte na to, aj tak to DM nepostrehne a hre to samo o sebe nepomáha. Len to podmieňuje vznik postihnutých prefeatoných fighterov či rogunou. Ne stop tomuto šialenstvu.

Bod 5:  Zmente charakter
Ak Vaša postava umrela už asi 25 krát a stále hráte nabucháneho fightera alebo hobita rogunu. Skúste zmenu. Spoluhráčov to skutočne nebaví stále dohadovať s trpaslíkom dychtivom po zlate.

Bod 6: Vyberte si správne presvedčenie
Najednoduchšie sa jedná za chaotic good postavy. Je to dobrá postava , kde nie je divné nič. Ostatné sú trochu viac komplikované. A 90 % ľudí za nich nevie hrať. Je to Role PLAY. Niečo ako herectvo. Videli ste Bruca Willisa hrať v Šeherezáde?? Nie leo by ich tam všetkých vyzabíjal a vykosil. To je on. Tak nechodte  proti svojmu naturelu alebo aspoň sa snažte zahrať tom čo najviac ako sa len dá.
Posledný bod: Nemusíte rešpektovať tento článok, ale ak na Vás budú spoluhráči( možno jedna spoluhráčka) kukať jak na dementatak ním asi skutočne ste.
A čerečnička na torte na záver:

Ak ste sa náhodu spoznali v článku, bolo to zámerné a myslel som práve Vás. Hanba ti.

3 komentáre:

  1. DnD 3.5
    Dungeons and Dragon verzia 3.5
    ak chceš vedieť viac použi portál D20.cz
    Je to roleplay hra na hrdinov. Vždy sa hráči stretnú. Sú rozdelený na rozprávača a na hráčov samotných. Rozprávač si predom pripraví príbeh, ktorý potom zažívajú postavy hráčov, Každý hráč si pripraví postavu a hrá za ňu.
    Vezia 3.5 je podľa mňa najlepšia zo všetkých verziíí

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no chamtivy hobit rouge... to mi nieco velmi pripomina :D

    OdpovedaťOdstrániť