nedeľa 22. januára 2012

Ako na práčku aneb 10 strategických krokov ako zdolať pranie v automatickej práčke PART 3

Minule som Vás opustil pri tom ako prala práčka.
Ako sme povedali, to nie je koniec.
9. Krok Vyčkať na práčku, kým doperie
Priemerná doba prania je asi 5 pív a dve borovičky. Avšak sa to rôzni. Pri prvom praní je potrebné použiť stopky a odstopovať si dĺžku prania. Po dopraní práčku urýchlene otvoríme a vyberieme prádlo. Na prvý pohľad sa dá zistiť, či ste oprali výborne alebo nie. Prádlo musí spĺňať všetky tieto podmienky:
  1.  Základná farba oblečenia ostala rovnaká. 
  2. Vôňa oblečenia sa zmenila na rozprávkovú vôňu oblečenia
  3. Prádlo nemá viditeľné škvrny
  4. Práčka nevybuchla
Vybratie práčky je esenciálne. AK nevyberete práčku včas, pranie je neúspešné a budete musieť zopakovať niektoré kroky. Čo robiť ak sme nevybralipráčku v čas
  • Ak je do 4  hodín od doprania práčky- otvorte dvierka a pomaly, pomaly si čuchnite k prádlu ak cítite len zatuchlinu, to sa vyvetrá, ak smrdí poriadne znova operte stačí aj bez prášku.
  • Do 24 hodín, práčku otvorte, nasypte prášok a aviváž a znova operte
  • Do 72 hodín, pred otvorením práčky sa treba poriadne nadýchnite a zadržte dych, nasypte prášok a aviváž a znova spustiste prací cyklus
  • Do 196 hodín- Gratulujem práve ste bol korunovaný za humusáka týždňa, Práčku ani neotvárajte, rovno spustite pranie, Potom keď práčka doperie doplnte aviváž a prášok a znova operte. Pre pocit bezpečia dopľnte po dopratí ešte raz prášok a aviváž a posledný krát vyperte.
  • Viac ako 260 hodín -Dokázali ste, že život môže vzniknúť aj v takých nehostinných podmienkach ako je práčka. Ak Vám doteraz práčka neodišla na novo narastených nohách tak ju prosím spálte. Urobte to predtým ako nakladie vajíčka.
Prikladám obrázok takéhoto stvorenia


10. Krok -Posledný krok- Vešanie prádla
Ak ste úspešne vybrali prádlo a je úspešne oprané, gratulujeme dostali ste sa do najotravnejšej fázy pránia. Vešanie prádla. Čo je vlastne paradox. Ako sme spomenuli prádlo treba vybrať včas a vyvesiť ho. V tejto fáze trea náisť vhodný priestor na vešanie. Väčšina domácností má šnury na balkóne, niektoré majú vešiaky vnútry. V prípade, že môžete využiť túto možnos, použite to. Viac menej stačí celý obsah práčky vysypať rovnomerne na šnúry, Kde tu pridať kolík nech to nepadne celé a je vybavené.
Ak nemáte kde vešať, treba použiť všetky dvierka od skríň, rozvesiť prádlo a sušiť ho.

Otázky na koniec ak prádlo vyschne, netreba ho zvesiť, či vyžehliť?
Nie, netreba. Prádlo býva najčastejšie zavesené až dokým niečo z oblečenia nepotrebujete  a rovno si ho oblečiete. Žehlenie je pre ženské.
čo ak to nedokážeš? Najdi si ženu, čo ti operie.

Nakoniec pridám pochvalu od chlapov všetkých chlapov: "WELL DONE"

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára