sobota 7. januára 2012

Ako na práčku aneb 10 strategických krokov ako zdolať pranie v automatickej práčke PART 1

Tento návod je schválený Alianciou mužov za emancipáciu muža v domácnosti bez ženy. Obsahuje minimálne tri triky a 2 tipy ako zdolať mašinu, ktorá existuje len preto, lebo ženské pokolenie sa rozhodlo túto prácu nevykonávať ručne.
Na úvod treba podotknúť, že Automatická práčka je a vždy bude len stroj. Táto informácia by mala prekonať základný rešpekt k zariadeniu. Je to len stroj. V podstate je to len rotor s bubnom s hadicami a nejakým termostatom.

1. Krok - Ako vyzerá nepriateľ a determinovanie zóny záujmu
Náš nepriateľ:  špinavé prádlo

Zóna záujmu: Automatická práčka

Zatiaľ, čo nepriateľa špinavé prádlo nemusíme predstavovať, zóna záujmu je pre mnohých neznámy.
Výzor: Väčšinou biela( ale pozor nenechajte sa zmiasť) skriňa s rozmerom podobným mrazničke. Existujú dva bojové módy práčky: otvaraná z predu, otváraná z vrchu. Každý mód má vlastné zákernosti.
Takto asi môže vyzerať:
2. Krok -lokalizácia
Automatická práčka sa vždy náchádza pri zdroji vody. Ak sa nachádza niekde inde pravdepodobne nie je automatická a nie je to ani práčka.(Gratulujem, práve ste našli mrazničku) Avždy je pri zdroji elektrickej energie. Najčastejšie umiestnenie je v kúpeľni. Málokedy v kuchyni. Skontrolujte, či ste náhodou neobjavili umývačku riadu. Ak je to skutočná práčka, dané miesto si označte najlepšie svetlicou či iným svetelným označovačom. V prípade absencie takýchto pomôcok, použite centrofix.


3. Krok - príprava na akciu
Treba zistiť, či máte doma prací prášok. Býva buď v krabiciach alebo v sáčkoch. Je to taký farebný piesok s veľmi silnou arómou mydla. Ak si nie si istý nasyp si do rúk a navlhčite to. Ak z toho vytvarujete voňavú guličku je to, čo hladáte. Odporúča sa použiť aviváž, tekutá aromatická voda, na prebitie tuhších puchov z oblečenia. Ak nemáte prací prášok a aviváž treba ísť kúpiť. Dostať v každom supermarkete. Je absolútne jedno, aký druh kúpite.


4.Krok - Prvý stret so špinavým prádlom
Najprv treba rozlíšiť špinavé prádlo od čistého.
postupujte podľa nasledujúcej schémy

Takýmto spôsobom rozlíšite , či je treba použiť pračku alebo nie.
Pokračovanie v ďalšom článku...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára