streda 25. januára 2012

DnD 3.5 seriál- 2 časť - Ako komunikovať v teame

Druhá časť seriálu sa bude niesť  v znamení ako komunikovať v teame. Nadpis to trochu prezradil.

1.Nehádajte sa o sprostostiach
Najviac času zaberajú hádky o úplné banality. Hádajte s DM alebo iným PC, kvôli tomu, že Vaša postava to chcela urobiť tak, alebo že ste povedali hento a tamto. Ak Vám prehranie hádky spôsobí problémy berte to ako spestrenie hry. Ak Vám nespôsobí problémy a chcete aby to spôsobilo inému problémy tak potom len jedna vec.
2. DM má vždy pravdu
No ono netreba si nahnevať DM, hlavne tým, že si naštudujete všetky pravidlá a onnáhodou nejaké zle interpretuje. Je to zbytočné, berte to ako modifikáciu danej vlastnosti alebo činu. Nechcem vravieť, že vaše znalosti sa teda prenášajú na postavu a to by sa diať nemalo. Tak ako vravím DM treba poučit, ale netreba sa s ním hádať za každú cenu.

2.1. Ak si DM nenasieraj sa zbytočne
Viem, že tvorba kampane trvá strašne dlho a aj tak z toho hovno tvoji PC uvidia, ale keď ti už niekto zkazí plány kvôli pravidlám, treba byť kreatívny apohotový a nie typu: Fuck you quickened maximize fireball 60 dmg. Skutočne to hráčov bude otravovať a časom to prestanú hrať. 
 3. Poznajte mieru
Viem, že ak hráte sa snažíte roleplayovať, ale reba aj poznať mieru roleplayu. Napríklad ak chcete vyzabíjať celú partu len preto, že Vám niekto ukradol nohavice. To sa nerobí. Nehovorím o tom, že výhražky smrti v partii sa ťažko nesú a nikto poriadne  nespí, lebo sa bojí Coup de grace a životy za spánok neprídu. (požehnaný elfovia). A to nehovorím o wizárdoch čo sa musia poriadne vyspať.

4. Ak je s vami žena.
Prosím ak je v parte žena, alebo ak je žena hráčka, nesnažte sa ju znásilniť, zviesť či iným spôsobom obšťastniť v hre. Nie je to ako naozaj. (Priznám sa, vždy je to lákavé). To to dievča odradí a povedzme si úprímne, koľko ďalších dievčat je aby si mohla zahrať vlastnú dievčenskú kampaň.
5. NEPOUŽÍVAŤ AKCENT ani iné vady v hovorení
Nepoužívajte cudzí akcent alebo nekoktajte pokiaľ to nerobíte aj v normálnej komunikácii. Ono chvíľku je to zábavné, ale potom sa to stane otravné a hlavne keď s tým neprestanete aj keď nie je in game speech. Tak to nerobte. Ak pridáte ešte afektné gestá a náhodou začnete fyzicky obťažovať iných hráčov: Not cool Bro!!! Not cool!!!


ďakujem za pozornosť


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára